Lettergrootte: Kleiner Origineel Groter

Campagne Senioren en Veiligheid.

Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom is 1 april vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met andere partijen de Senioren en Veiligheidsmaand gestart. Senioren krijgen concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden en over wat ze moeten doen als het wel gebeurt. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ wordt gedurende vier weken aandacht besteed aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken  Lees hier verder...

 

Mantelzorg

Mantelzorg is van alle tijden, maar in de huidige maatschappij wordt steeds meer een beroep gedaan op mantelzorg. In diy kader zijn een aantal artikelen gepubliceerd, waarvan wij er hiet enkel belangrijke laten zien.

Door op de titels te klikken opent u het betreffende document.

 

De ziektekostenverzekering voor 2021

De uitgebreidde beschrijving, zoals die ook gepubliceerd is in VGM nieuws van december 2020, opent u met deze link.

In deze brief vind u ook nog informatie over  "Extra voordeel" bij het Zilveren Kruis.

 

Publiekscampagne “De Waarde van Ouder Worden"

De campagne focust op de meerwaarde van ouder worden is begin november gestart. Meerwaarde is waarde die je ontwikkelt naarmate je ouder wordt. Deze meerwaarde wordt met mooie persoonlijke verhalen in beeld gebracht. Deze verhalen worden in verschillende media en via verschillende kanalen filmpjes en beelden gedeeld. 

Al het  materiaal op de website kan vrij worden gebruikt in de lokale en regionale media en via ieders eigen communicatiekanalen.
Elk beeld/filmpje toont een authentiek/persoonlijk verhaal over de waarde van ouder worden. Er zijn ook verhalen van twee bekende Nederlanders: Gerda Havertong en Gijs Wanders.

Door op onderstaande link te klikken komt u op de website
www.dewaardevanouderworden.nl

 

Cliëntondersteuning.

Ziet u in de wereld van Zorg en Welzijn en Wonen door de bomen het bos niet meer, dan is er voor zowel de WMO (gemeente), de WLZ (Zorgkantoor) als de Zorgverzekering (uw Zorgverzekeraar) hulp als ondersteuning mogelijk. Om een eerste indruk te krijgen en de juiste weg te zoeken kunt u terecht op de volgende website:   https:#www.clientondersteuning.co.nl/

 

Het Keukentafel gesprek 

De brochure over het keukentafelgsprek opent u met deze link.

 

Pact voor ouderenzorg.

Het pact voor ouderenzorg is een aanzet om ouderen in Nederland te laten merken dat de zorg en ondersteuning voor hen, en de generaties daarna, beter wordt. Het pact is door vele partijen, waaronder ministerie, gemeenten, zorgverzekeraars en andere maatschappelijke partners ondertekend.

 

Het programma bevat drie onderwerpen:

  • Eenzaamheid signaleren en doorbreken
  • Zorgen dat mensen met goede zorg en ondersteuning langer thuis kunnen wonen
  • Kwaliteit van de verpleegzorg verbeteren

 

De volledige tekst van bijbehorende documenten kunt u hieronder lezen.

Aanbiedingsbrief Tweede Kamer

Tekst Pact voor Ouderenzorg

Programma eenzaamheid

Programma langer thuis wonen

Programma kwaliteit verpleegzorg

Raad van Ouderen

 

Presentatie Joop Blom.

In de Verenigingsraad van 14 november j.l. heeft de heer Joop Blom, voorzitter van de Commissie Zorg, Welzijn en Wonen van de NVOG/KNVG een presentatie gegeven over ontwikkelingen in de zorg. Zo kwamen onder meer de gevolgen van het Regeerakkoord aan de orde. Drie wetten, die de zorg regelen in Nederland te weten Zorgverzekeringswet,  Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Wet Langdurige Zorg met hun werkingsgebied, werden belicht. Tot slot gaf Joop zijn vooruitblik op zorg in de toekomst. Zijn er vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze presentatie, reageer dan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk hier  de presentatie van de heer Blom.

 

Blaas het verzorgingstehuis nieuw leven in.

De woongemeenschap voor ouderen, ook wel verzorgingshuis genoemd, is op haar retour. De norm is zelfstandig blijven wonen tot het echt niet meer kan. Lees hier het volledige artikel over dit actuele onderwerp.

 

Geen plek in verpleeghuis

Als thuis wonen door bv dementie niet meer gaat, moet een verpleeghuis de zorg overnemen. Maar er zijn soms extreem lange wachttijden. Een interessant uit artikel uit de consumentengids september 2017.

 

 

Vragen over de ziektekostenverzekering

Logo-ZilverenKruis-Achmea

Heeft u ook vragen over uw zorgverzekering?

Een zorgverzekering kiezen die bij u past is niet altijd even eenvoudig.

Er verandert veel en u heeft steeds meer te kiezen. Is een basisverzekering voldoende?

En is het verstandig om een aanvullende verzekering te kiezen?

Op de 50 meestgestelde vragen geeft ZilverenKruis Achmea een antwoord.

U kunt ook zelf uw vraag stellen.