Lettergrootte: Kleiner Origineel Groter

Mondkapjes      Verbeterde condities, nu met 20% korting !!

mondkapjesOok in deze bijzondere tijd proberen we relevante kostenbesparende adviezen te geven. Vanaf nu kunnen wij aan bestaande ledenvoordelen een extra mogelijkheid toevoegen:
Duurzame mondkapjes.

 

Zoals bekend is op dit gebied niet alleen veel aanbod, maar ook veel verschil in prijs en kwaliteit.

We bieden u de mogelijkheid om een kwalitatief hoogwaardig duurzaam mondkapje online te bestellen met 20 % korting.


Dit mondkapje heeft een rijke filtering van 98,1% tegen virussen en bacteriën. Is wasbaar (20 maal met een normaal wasmiddel) en dus veelvuldig herbruikbaar.

U kunt de mondkapjes in verpakkingen van 5 stuks bestellen op de website www.mazzystore.nl met als kortingscode: PENSIOEN20PROCENT (LET OP alles geschreven met hoofdletters !!)
Op verschillende verkooppunten in Nederland kunt u ze ook per stuk kopen, maar dan geldt het ledenvoordeel van 20% niet. Verkooppunten kunt u vinden op de website van de Mazzystore.                         


Bij bestellingen boven de 70 euro worden geen verzendkosten in rekening gebracht.
Dit mondkapje is onder meer geschikt voor het gebruik tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Vanaf 1 juni is het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer verplicht. Een boete voor het niet dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer bedraagt €95,-!
Kwaliteitsomschrijvingen, goedkeuring en herkomst kunt u vinden op de eerder vermelde website www.mazzystore.nl

 

De ziektekostenverzekering voor 2021

De uitgebreidde beschrijving, zoals die ook gepubliceerd is in VGM nieuws van december 2020, opent u met deze link.

In deze brief vind u ook nog informatie over  "Extra voordeel" bij het Zilveren Kruis.

 

75-plusser met een verlopen rijbewijs mag maximaal 1 jaar blijven rijden

Vanaf 1 december 2019 mogen 75- plussers maximaal 1 jaar blijven rijden met een verlopen rijbewijs, tot het moment dat het CBR een besluit heeft genomen over hun rijgeschiktheid. Dat mag alleen in Nederland en de rijbewijscategorieën A, B, E en bij B en T. Belangrijk is ook dat een verlopen rijbewijs niet geldig is als legitimatiebewijs!

Het bovenstaande deelde het CBR onze koepel mee met haar brief van 14 november 2019. Om deze brief te lezen kunt u hier klikken.  Alle informatie die voor u van belang is, kunt u hier lezen. Iedereen die mag blijven rijden met een verlopen rijbewijs krijgt persoonlijk bericht.

 

Hieronder staan 'handreikingen en tips' waarmee leden hun voordeel kunnen doen.

 
 

Op vakantie, of zo maar een paar daagjes weg! 

 Waar je ook heen gaat, alles staat en valt met een goede voorbereiding.

Je herkent dit vast wel: je staat op het punt om te vertrekken, en dan schieten je nog allerlei dingen te binnen waarvan je niet meer zeker weet of je ze nou wel of juist niet hebt gedaan. Staat het gas nog aan? Heb je je geldige paspoort wel bij je? Hebben de konijnen wel genoeg eten? Moet je de gordijnen nou open of juist dicht laten? 

vak 00 koffers En je hebt natuurlijk helemaal geen tijd meer om al die dingen nog een keer te controleren. Zo ga je natuurlijk niet bepaald relaxed op vakantie!

Niet alleen het boeken van een vakantiebestemming vraagt de nodige aandacht, ook de voorbereiding is belangrijk.

Goed voorbereid op vakantie gaan, vraagt dan ook om een hoop dingen waar je aan moet denken. Om daarbij te helpen hebben we naast een handige checklist, ook een aantal tips en weetjes verzameld die je kunnen helpen om alles op tijd te regelen, zodat je van een onbekommerde vakantie kunt genieten.

Hieronder de aandachtspunten

 

Checklist wijs op reis. 

Als je deze lijst erbij pakt zodra je ook maar begint na te denken over je vakantie, weet je zeker dat je

helemaal voorbereid op reis gaat!   Meer weten klik hier

 

Mijn vlucht is vertraagd. 

Heb ik recht op verzorgingen, accommodatie of geld bij vluchtvertraging? Zo ja, wat moet ik dan wel/niet als

tegemoetkoming accepteren?. Meer weten klik hier

 

Heb ik wat aan te geven bij de douane?

Wat mag ik meenemen vanuit het buitenland? Ik ga naar een Europees vakantie eiland en toch gelden de

Europese douaneregels niet. Hoe zit dat?  Meer weten klik hier

 

Autohuur in het buitenland. 

Wat kan ik doen om die akelige toestanden achteraf te voorkomen?.   Meer weten klik hier

 

Paspoort wel/niet afgeven op vakantie. 

Als je op vakantie bent word je nog weleens gevraagd om je paspoort af te geven, bijvoorbeeld in een hotel of bij een cruise. Is dit verstandig en wat zijn de alternatieven?  Meer weten klik hier

 

Visum nodig?

Check ruim vóór vertrek of u naar een visumplichtig land gaat. Veelal is een e-visum direct aan te vragen, maar soms duurt een aanvraag langer.  Meer weten klik hier

 

Fooien ja/nee?

Het is een veelvoorkomend dilemma: moet ik fooi geven en zo ja hoeveel.  Hoe word ik wegwijs “fooienland”. Meer weten klik hier

 

Goed voorbereid op vakantie gaan zorgt er voor, dat wanneer eenmaal aangekomen bij je bestemming je

je volledig kunt ontspannen. Via bovenstaande aandachtspunten met verwijzingen heb je daar nu een

handige checklist, weetjes en tips voor.

 

Alles geregeld voor nu en later

Alles goed geregeld voor nu en later. “Dat geeft rust!’’.
Goed geregeld! We denken of zeggen het regelmatig.Tegen onszelf of een ander. We vinden het immers fijn als zaken goed voor elkaar zijn. Dat geeft rust. Vooral dat wat we vandaag belangrijk vinden, krijgt onze aandacht. Maar hoe zit dat met de zaken van morgen?
Om je te helpen “Alles goed geregeld te krijgen voor nu en later”, onderstaand een aantal handreikingen.


Alles op een rijtje Een document voor nu en later waarin je alle belangrijke zaken kunt vastleggen voor als het nodig is..Denk aan Pensioen & AOW gegevens, adressen / telefoonnummers, medische zaken, financiële verplichtingen, lopende bankrekeningen en verzekeringen, testament en of codicil, uitvaartwensen, donaties, abonnementen (dagblad, televisie) lidmaatschappen, internet wachtwoorden c.q. inlogcodes, etc. etc. Het document kun je via de doorverwijzing oproepen en naar eigen inzicht digitaal of handmatig invullen, wijzigen, aanvullen en onderhouden. Meer weten, klik hier voor het document ´Alles op een rijtje´ in PDF en voor het document is Word klik HIER.


Het levenstestament Wie behartigt jouw belangen als je het zelf niet meer kunt? Stel je moet voor enige tijd naar het ziekenhuis en je weet niet hoe je er na de operatie aan toe bent. Of je verblijft voor langere tijd in het buitenland. Het kan ook zijn dat je een dagje ouder wordt. Dan neemt de kans toe dat je afhankelijk wordt van anderen voor huishoudelijk werk, verzorging of financiële zaken. In een levenstestament kun je zelf bepalen wie deze beslissingen voor je neemt. Ook kun je in een levenstestament bepalen of je wel of niet behandeld wilt worden of dat wel of niet euthanasie mag worden toegepast. Meer weten over, wat is een levenstestament, waar bestaat het uit, voor wie bestemd en hoe te regelen, klik dan hier.


Schenken is leuker dan nalaten We zijn het er allemaal over eens, dat schenken leuker is dan nalaten. Maar weet jij wat allemaal kan en mag, op het gebied van “Schenken en Nalaten”?. Er zijn veel mogelijkheden. Wat voor jou en degene aan wie je wilt schenken de beste keuze is, hangt ook af van je persoonlijke en financiële situatie. Goed om eens te vernemen wat kan en mag en na te denken over wat voor jou belangrijk is. Meer weten ga dan naar schenken waar op een overzichtelijke en begrijpelijke wijze alle facetten van schenken en nalaten worden beschreven.


Nalatenschap regelen Iedereen heeft een nalatenschap. Dat zijn alle bezittingen en schulden die je achterlaat wanneer je overlijdt. De nalatenschap wordt verdeeld onder de erfgenamen. In een testament geeft je aan wie jouw erfgenamen zijn en welk deel zij krijgen. Heb je geen testament, dan bepaalt de wet dit. Meer weten, ga dan naar nalatenschap.

 

Bovengenoemde aspecten zijn vaak onderwerp van gesprek aan de borreltafel of tijdens een verjaardag. Velen weten er iets van, maar iedere situatie is anders en vraagt soms om een andere aanpak. Meer weten, via de aangegeven doorverwijzingen krijg je informatie waarin op een overzichtelijke en begrijpelijke wijze de facetten van “Goed geregeld voor nu en later” worden beschreven

 

 

Alles-in-1 kosten besparen

Kan je op kosten van Alles-in-1 contracten voor TV, radio, internet en vaste telefonie besparen?

vgm alles in een 1 

Onze leeftijdsgenoten zijn opgegroeid met het op de markt verschijnen van tal van diensten die ons dagelijks leven een stuk aangenamer, boeiender en leuker hebben gemaakt.

Eerst was er bijvoorbeeld de telefonie, daarna kwam de mogelijkheid van het internet en tot slot werd ook digitale televisie aan dit rijtje toegevoegd.                             

Veel gezinnen hebben er steeds bewust voor gekozen om deze diensten bij verschillende bedrijven af te sluiten.

Toch wordt het steeds interessanter om even al je diensten onder de loep te nemen en deze te verzamelen in één pakket Op deze manier krijg je niet alleen een interessante prijs, maar wordt ook alles op administratief vlak een flink stuk eenvoudiger.

Echter het afsluiten van een Alles-in-1 pakket doe je beter niet zonder er goed over na te denken. Het aanbod aan dergelijke pakketten is namelijk uitzonderlijk groot.

Ja, en als je het grote aanbod ziet,

  • bij wie moet je dan zijn?,
  • welk pakket moet je dan in jouw specifieke situatie hebben?,
  • wat kost dat dan?
  • en hoe weet ik of ik niet te veel betaal voor wat ik gebruik?. 

Vragen genoeg om eens even goed in te duiken.

De VGM werkgroep NABW heeft dat voor haar leden gedaan en de resultaten hiervan vindt u via deze link en op de website in de kolom Ledenvoordeel onder Actueel.

Hopelijk helpt het je om het juiste Alles-in-1 pakket te kiezen en op de kosten te besparen.

Kan je op kosten van Alles-in-1 contracten voor TV, radio, internet en vaste telefonie besparen? Ja, lees hier hoe?

 

Alles op een rijtje

Handreiking 'Alles op een rijtje'. Om te helpen alles op een rijtje te krijgen is een handreiking beschikbaar waarin persoonlijke wensen en praktische zaken vastgelegd kunnen worden voor als het echt nodig is.